Mistä on kyse?

Kuka minä olen & mietteitä Uteliaisuuskanavan agendasta

Tervehdys !

Nimeni on Sami Kekäläinen. Olen 24-vuotias ihmisolento, joka asustelee Helsingin Lauttasaaressa. Suhtaudun intohimoisesti mieleen & tietoisuuteen, musiikkiin ja ylipäätään elämän moninaisten ilmiöiden ymmärtämiseen. Kirjoituksissani käsittelen sellaisia aihepiirejä, kuten psykologia, neurotieteet, yhteiskunta, elämänfilosofia ja henkinen hyvinvointi. Pyrin yhdistämään analyyttiseen, tieteelliseen lähestymistavan, oman kokemuspohjani sekä lateraalisen pohdinnan.

Kirjoittamisen ohella puuhailen monenlaista luovaa & vähemmän luovaa. Rakastan laulamista ja välillä pysyn jopa nuotissa. Teen mm. new age-räppiä alter egolla Zach Kingsley. Liikun luonnossa ja halaan puita. Opiskelen yliopistossa erinäisiä jännyyksiä, kuten kognitiotiedettä, englantia ja psykaa. Ennen kaikkea opiskelen omaa mieltäni ja ihmisyyden mysteereitä. Ihailen Eevil Stöötä ja Twin Peaksin agentti Cooperia. Olen sitä ihmistyyppiä, joka saattaa eksyä lukemaan Wikipedia-artikkeleja Malediivien historiasta ilman sen kummempaa syytä.

Nimesin tämän sivun Uteliaisuuskanavaksi, sillä uteliaisuus on yksi elämänkatsomustani ja arvopohjaani määrittävistä mentaalisista rakennuspalikoista. Uteliaisuus on yksi tieteellisen mentaliteetin kannalta tärkeimmistä asioista. Se ajaa kysymään, mikä tämä ilmiö on? Mistä se koostuu, ja miten voisimme ymmärtää siitä enemmän? Ihmisolennon henkisessä elämässä uteliaisuus on arvokas ja vaalimisen arvoinen taito, sillä se auttaa näkemään maailman mielenkiintoisena, alati muuttuvana mysteerinä, jossa riittää paljon kiehtovaa opittavaa.

Uteliaisuus myös auttaa kyseenalaistamaan totunnaisia rakenteita. Kun kysymme, ”Mikä tämä ilmiö on?”, ja käymme tutkimaan asiaa innostuksella, avoinmielisyydellä ja sopivalla kriittisyydellä, usein paljastuu edeltävien käsitystemme virheellisyys tai epätäydellisyys. Usein paljastuu myös, että ne tietorakenteet, joita meille status quon taholta syötetään ovat riittämättömiä, puolueellisia ja jopa valheellisia. Siispä ilmiöiden ytimeen meneminen vaatii aktiivista selvittelyä ja kriittistä ajattelua, etenkin tänä aikakautenamme, jona erilaisia informaation virtauksia on tarjolla surrealistisella runsaudella.

Uteliaisuus on läsnäoloa, jossa mieli näkee huomionsa kohteen kiehtovana, merkityksellisenä ja moniuloitteisena. Uteliaisuus on halua oppia lisää ja päästä jyvälle asioiden todellisesta luonteesta. Uteliaisuus on ensiaskel matkalla ymmärykseen ja tietoon.